Preduzeće Moniotor d.o.o. pruža kompletan asortiman usluga u oblasti liftova (hidrauličnih i električnih), platformi za dizanje tereta, platformi za parkiranje (klackalica) i pokretnih stepenica. U mogućnosti smo da pokrijemo kompletan ciklus od projektovanja, proizvodnje i montaže, preko servisa i održavanja pa sve do remonta i modernizacije proizvoda kada se za to ukaže potreba.

Kvalitetno obučeni projektantski, monterski i serviserski timovi obezbeđuju visok nivo kvaliteta pruženih usluga. Dugogodišnja tradicija i veliko iskustvo naših zaposlenih obezbedjuje profesionalno i kvalitetno obavljanje svih vrsta zadataka u najkraćim mogućim rokovima.

Preduzeće Monitor d.o.o. usluge pruža na teritoriji Beograda kao i cele Srbije. Takođe, naši timovi uspešno izvode radove i u inostranstvu.

U kvalitet naših proizvoda i usluga možete se uveriti pregledom fotografija na stranici sa referencama.

Projektovanje liftovskih postrojenja i platformi

Dugogodišnje iskustvo u projektovanju liftovskih postrojenja je od velikog značaja za kvalitetan rad u isporuci i montaži liftova. Posedujemo licence za projektovanje i izvođenje mašinskih i elektro instalacija, i uz svaki isporučeni lift se prilaže i projekat mašinskih instalacija (Glavni ili Izvedeni).

Montaža liftova, platformi i pokretnih stepenica

Dugogodišnje iskustvo naših montera garantuje sigurnu montažu svih vrsta liftova, od starijih do najsavremenijih tipova. Naši vodeći monteri su iskustvo stekli montirajući liftove različitih svetskih proizviđača, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Održavanje i servis liftova

MONITOR d.o.o. trenutno održava preko 100 liftova, različitih tipova i proizvođača. Smatramo da je redovan i kvalitetan servis lifta od presudnog značaja za njegov siguran i besprekoran rad. Pri redovnom servisu koristimo najsavremenije tehnologije i sredstva što znatno povećava vek trajanja elektro–mehaničkih sklopova lifta. Svi liftovi u održavanju MONITOR-a se redovno kontrolišu kako internom službom tako i godišnjim tehničkim pregledom od strane za to ovlašćene firme.

Servis lifta je obezbeđen 24h, svih 365 dana u godini.

Remont i modernizacija liftova

Od svih vidova transporta, najverovatnije je da liftovi imaju najveći broj polazaka i zaustavljanja. Radni vek lifta zavisi od više faktora, najvažniji je učestalost korišćenja, ali takođe i radni uslovi, ponašanje putnika, održavanje itd. Uopšte rečeno, radni vek se može proceniti da je između 20 i 25 godina. Što su bolji uslovi to je duži radni vek lifta. Radni vek nije jedina briga. Postoje mnogi drugi razlozi zbog kojih bi trebalo uzeti u obzir program MONITOR-ove modernizacije liftova kako biste unapredili vaše zgrade, posebno ukoliko je lift ugrađen pre više od 20 godina.

Unapređen putnički servis
Mikroprocesorska tačna i precizna kontrola kretanja lifta smanjuje vreme rada za približno 20% u poređenju sa tradicionalnim relejnim AC dvobrzinskim sistemima kontrole. Za kontrolu liftova koji rade u grupi prosečno vreme čekanja lifta za putnika na svakom spratu je smanjeno od 20% do 40% u poređenju sa simplex sistemima.

Povećana bezbednost
U velikom broju novih zahteva za liftove posebna i vrlo bitna stavka je povećanje bezbednosti. Korišćenjem elektronske detekcije preopterećenja kabine, sigurnosnih barijera, glasovnih modula, i sistema komunikacije u nužnim situacijama povećavaju sigurnost putnika.

Ušteda energije
VVVF inverteri nude mnogo efikasniju kontrolu motora i samim tim uštedu potrošnje između 40% i 50% u poređenju sa tradicionalnim AC dvobrzinskim sistemom.

Poboljšan kvalitet
Unapređen sistem koristi najsavremenije elektronske komponente kako bi se obezbedila pouzdanost, fleksibilnost i navedene karakteristike. Udobnost vožnje i preciznost pristajanja takođe se mogu definisati, dok upravljački sistem VVVF vrata pruža nežniju i mnogo efikasniju kontrolu vrata.